Degerfors - Hammarby 5/9

Bajen Fans Katrineholm




Efter en grym uppladdning under veckan med semester och kolhydratkur var det samling på Resecentrum klockan 12 på söndagen för avfärd till det fagra Degerfors.
4 glada Nyköpingsbajare hade slutit upp till det 30-talet Katthultsbor som var dressade och taggade för den första, "stora" resan för Katrineholmsbajarna. Julita Buss-chauffören Conny var en pärla och är, efter insamling på hemvägen, numer BajenFans-medlem.
Det laddades på ganska skapligt från början och ditresan kröntes med ett Bajen-Quiz som inte helt oväntat togs hem av Totti som därmed kammade hem förstapriset. Fritz Jr och Nyköpings-Sebbe kom 2 resp 3. Bra jobbat, speciellt insatsen av Totti som drog till med 10 rätt av 10 möjliga.
Efter bensträckare och lite sång var vi framme i bruksorternas Mekka: Degerfors och Stora Valla. Hela orten hade mobiliserat och restaurang Bosna, (Vulkanernas stamlokus) hade fått upp ett öltält med inhägnad som slukade 2000-pers enligt utsago. Vi traskade dock till "centrum" och själv drog man in en kycklingfilé med strips och, hör och häpna Gordon Ramsay, uppvärmd, vit kebabsås. Namnamnam....



Bosnas hak. Bara Bajare...



Två söta innan match! Efter då? Njaaa.....



Det gigantiska öltältet med inhägnad a´la Treblinka. Bara Bajare.


Skit samma, ölen var kall och sällskapet bra. Bara Bajare och typ 7 vulkaner på stället. Efter måltid och öl traskade vi ber till Stora Valla för att hämta biljetter och platser. Vid bussen var det en festlig kille som slängde ett knallskott 4 meter bakom arselet på mig och Söderlind (tror jag att det var) när vi stod och lättade på trycket. Tack för det! Tinnitus och nerpissade skor, eller? Men vad gör man inte för att grabbarna ska ha skoj.



På väg till Bosna. KUB (Katrinehoms Unga Bajare) först i ledet.


De utomordentligt trevliga poliserna hade inte mycket mer att göra än att stå och titta på de glada Bajenfansen och det var en trevlig och snäll stämning på hela kalaset.


Mastig uppslutning. Av de 5200 på Stora Valla var mer än hälften Bajare.


Väl framme på arenan var det ett tryck från BajenFansen direkt. Stort att se en hel läktare med gröna och vita tröjor på en bortamatch.


De nya klistermärken, Bajen Fans Katrineholm, finns numer i stora delar av Degerfors.



Mellqvist innan matchen. Full av förväntningar och öl?



1-0 till Bajen. Micke är glad och det var vi alla. Här skulle 3 poäng bärgas, trodde vi...



På Bosna innan matchen berättade Totti för Mellqvist hur många fingrar han såg...



Men upp som en sol blir ofta ner som en pannkaka. Efter matchen pratade, bland andra, Matte och Sebbe med några av bajenlirarna som fick ta emot en del kritik....


Hemresan lättades upp av några händelser dock. Våra t-shirts delades ut. Totti provade bollhavet på Max och provåt Sköllersta-Statoils godis samt att flickebarnet på macken inte ville servera mer korv pga explosionsrisken i micron, typ.
Sammantaget: En jävligt trevlig resa som visserligen rent sportsligt slutade i moll men Matte, Micke, Sebbe och Robban ska ha all heder för en nice tripp till Värmland. Nu knyter vi näven och ser fram mot en bra avslutning och ett grymt 30-årskalas för Bajen Fans.

Forza Bajen
//Mull






Kommentarer
Postat av: Sebbe

Ale´Ale´Ale´, bra skrivet, fina bilder!! keep it up Mull.

2011-09-05 @ 20:40:26
Postat av: Tuppen

Tja!

Fan vad glad jag är att jag sprang på er på vägen till puben :) Jag träffar gärna er igen och käkar kyckling trots mitt smeknamn...Vill oxå beställa en tischa i large till nästa gång ni tar hem tröjor. Kul att ni startar en blogg, grymt inne ju. Jag måste hålla med Mackan om att ni är ett föredömme för hela lokalgruppseran.

FoRzA bAjEn (det är så det känns idag iaf)

2011-09-06 @ 00:00:24
Postat av: kocken

så j-la bra... forca mull- forca bajen..

2011-09-06 @ 12:54:37
Postat av: Fritz

Stort tack Tuppen, det värmer och peppar oss att satsa ännu mer! En tröja i L är noterad.



Ja, bloggar är ju inne, och om man ska vara ärlig så dök den här upp från ingenstans. Med det sagt; vi är alla skitglada över att skribenten ifråga vill berätta om och dokumentera det grönvita supporterlivet från vårt perspektiv. Det betyder mycket!



Du vet att du är välkommen den dagen du har vägarna förbi.



/Micke

2011-09-06 @ 17:47:13
Postat av: Mellqvist

Tuppen behöver en XL!!



Tuppen: Sprid gärna vidare om vår blogg!!



FORZA



//Mellqvist

2011-09-06 @ 22:15:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback